Oud Sluis opnieuw uitgeroepen tot beste restaurant

Redactie

Restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis is nog steeds het beste restaurant van Nederland volgens restaurantgids Lekker. Inter Scaldes uit Kruiningen, dat vorig jaar nog van de tweede naar de vierde plek daalde, maakt deze sprong dit jaar in omgekeerde richting. De Librije in Zwolle kreeg opnieuw de derde plek toegekend.

De Zwethheul in Schipluiden, dat vorig jaar nog van de zesde naar de tweede plek klom, moet het dit jaar doen met de vierde plaats. Beluga uit Maastricht stijgt van de zesde naar de vijfde positie en wisselt daarmee stuivertje met De Leest uit Vaassen, dat dit jaar de zesde plaats heeft gekregen en vorig jaar vijfde stond

Ivy heeft net als vorig jaar de zevende plaats weten te bemachtigen. Hoogste nieuwe binnenkomer in de top tien is Boreas uit Heeze op nummer acht. Dit restaurant stond vorig jaar twaalfde. Het Amsterdamse La Rive en Da Vinci uit Maasbracht dalen een plaats naar de negende en tiende positie.

La Provence uit Driebergen is op de 89e plaats de hoogste nieuwe binnenkomer in de top honderd. De Kromme Watergang uit Hoofdplaat maakt een forse sprong van de 35e naar de achttiende plek, terwijl onder meer Merlet uit Schoorl van de 23e naar de 44e positie en Apicius uit Bakkum van de 24e naar de 45e plaats een fikse stap terug moeten doen.