Joling flirt venijnig op set Leve Boerenliefde

dekatophetspek

Gerard Joling 'flirt' zich wezenloos op de set van de Nederlandse komedie Leve Boerenliefde. De zanger speelt zichzelf in smetteloos wit glitterpak. Vooral tegenspeler Dirk Zeelenberg is het doelwit van zijn charmes. "Je ziet er goed uit, Dirk. Je bent afgevallen. Heb je je tandsteen laten weghalen?", vraagt Joling vals voor de camera van Novum Nieuws.

De 52-jarige zanger is onderdeel van een scène waarin tijdens een grootse finale een boer wordt gekoppeld aan een winnende partner. Joling zingt ook de titelsong voor de film. All Stars-acteur Zeelenberg speelt een manipulerende genius die boer Jelte, de rol van Cas Jansen, dwingt mee te doen aan het programma.

"Ik zei al vanaf het begin dat ik per se iets met Dirk Zeelenberg wilde doen, anders deed ik niet mee", zegt Joling met een uitgestreken gezicht. "En nu gebeurt er ook nog iets homo-erotisch", vult Zeelenberg, getrouwd met een vrouw en vader van drie kinderen, hem aan. "We draaien al twintig jaar om elkaar heen en nu lijkt het dan eindelijk te gaan gebeuren."

Maar zoals het er in een onstuimige liefde aan toe gaat, is Joling nogal wispelturig met zijn 'complimentjes'. "Deze scène was niks, Dirk", geeft Joling zijn tegenspeler mee na een opname. "De rest was oké, maar hier heb je gewoon een heel foute houding. Jammer. Daarbij ben je wanstaltig dik. Het lijkt wel of je net een dekbed opgevreten hebt."

Jamai Loman, die in de film een bijrol speelt, geeft meteen Zeelenberg meteen onder uit de zak. "Het is heel vervelend, Dirk, maar jij hebt gewoon problemen met homoseksuelen", veinst hij. "Helemaal niet", bijt Zeelenberg terug. "Ik heb alleen problemen met jou."

Leve Boerenliefde, met verder onder anderen Tatum Dagelet, Waldemar Torenstra, Maik de Boer, Erben Wennemars en Syb van de Ploeg, gaat 13 juni in première.


Joling flirt venijnig op set Leve Boerenliefde (Foto: Novum)