Wiggins richt pijlen volgend jaar op Giro

Peterselieman

Bradley Wiggins zet zijn zinnen volgend jaar op de eindzege in de Giro d'Italia. De 32-jarige Brit van Sky gaat ook van start in de Tour de France, maar ziet het verdedigen van zijn titel niet als belangrijkste doel. Hij wil in Frankrijk zijn land- en ploeggenoot Chris Froome bijstaan. Dat zei Wiggins woensdag tijdens de presentatie van het tourparcours.

"Ik heb de Tour altijd willen winnen en ben trots op de manier waarop ik dat vorig jaar heb gedaan", liet Wiggins weten aan Eurosport. "Wielrennen is echter een teamsport en zonder mijn ploeggenoten had ik niet gewonnen. Daarom wil ik mijn bijdrage leveren als een ander voor de overwinning gaat."

Froome, die dit jaar als tweede eindigde, hield nog een slag om de arm over zijn kopmanschap. "We gaan met het team bespreken met welke renner we de meeste kans hebben om de gele trui te verdedigen. Wie dat ook wordt, hij kan op de volledige steun van de ploeg rekenen."

De 27-jarige Froome vindt het parcours uitdagend, maar had het wel zwaarder verwacht. "Omdat het de honderdste editie is, had ik verwacht dat de organisatie voor de bergritten alles uit de kast zou halen. Natuurlijk zijn de Mont Ventoux en Alpe d'Huez het vermelden waard. Er zijn vier bergritten die het verschil gaan maken."


Wiggins richt pijlen volgend jaar op Giro (Foto: Novum)