Pacino als oude rocker naast Renner en Moore

René (MrManiak)

Al Pacino, Jeremy Renner en Julianne Moore zijn samen te zien in het muziekdrama Imagine. Pacino speelt een rocker die op zijn 64e verjaardag een brief in handen krijgt die zijn idool John Lennon hem 45 jaar geleden schreef maar die nooit werd bezorgd. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De brief, waarin Lennon vertelt dat liefde het enige is wat telt, zorgt bij de bijna bejaarde rocker voor een grote omslag. Hij wil niet langer met jonge scharreltjes het bed delen en teren op oude roem. Hij wil zijn passie voor muziek weer terugvinden, nummers gaan schrijven en de studio in duiken.

De oude muzikant probeert ook de relatie met zijn 40-jarige zoon, gespeeld door Renner, aan te halen. Terloops bouwt hij ook een vriendschap op met de manager van het hotelletje waarin hij logeert, de rol van Moore.

De film is het regiedebuut van Dan Fogelman, die tot nu toe vooral bekend is als scenarist van onder meer Cars, Fred Claus, Rapunzel en Crazy, Stupid, Love. De opnames moeten eind april van start gaan. Het regisseren van Imagine was voor hem al jaren een droomproject.

"Soms heb je een scenario dat je door niemand anders wilt laten maken", zegt Fogelman. "Voor mij is dat Imagine. Het is een van de hoogtepunten van mijn carrière om het script überhaupt in handen van Al Pacino te krijgen, en dat hij dan ook nog ja zegt... En nu hebben Jeremy en Julianne ook nog getekend. Ik kan het bijna niet geloven. Ik durf al weken m'n huis niet uit, uit angst dat iemand me wakker maakt en het allemaal een droom blijkt."