James Cameron plant The Informationist na Avatar

René (MrManiak)

James Cameron wil na zijn Avatar-films aan de slag met het drama The Informationist. Het productiebedrijf van de Canadese filmmaker heeft de filmrechten gekocht van het gelijknamige boek van Taylor Stevens, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times. De bedoeling is dat de 58-jarige Cameron de film gaat regisseren.

Het verhaal van The Informationist speelt zich af in Afrika en gaat over onderzoekster Vanessa Munroe. Ze wordt ingehuurd om de vermiste dochter van een Texaanse miljardair op te sporen. Het boek waarvan de film wordt gemaakt is het eerste van in totaal zeven delen.

"Het is een van de meest cineastische boeken die ik ooit heb gelezen", zegt Camerons productiepartner Jon Landau. "Het heeft ook nog eens alle klassieke Cameron-elementen", gaat hij verder. "Een vrouwelijke hoofdrol die slim is, fysiek interessant, geweldige actie en een onverwacht liefdesverhaal."

Cameron werkt momenteel aan drie vervolgen op zijn 3D-kaskraker Avatar. Het zal dus nog wel even duren voordat de regisseur aan de slag kan met The Informationist.


James Cameron plant The Informationist na Avatar (Foto: Novum)