S. Williams en Sharapova winnen in Istanbul

Peterselieman

Serena Williams is de WTA Championships in Istanbul met een solide zege begonnen. De 31-jarige Amerikaanse (3) won dinsdag haar openingspartij in de rode poule in twee sets van de Duitse Angelique Kerber (5): 6-4 en 6-1. De mondiale nummer een Victoria Azarenka en Na Li (8) zijn de andere groepsopponenten.

Williams toonde in de beginfase van de wedstrijd aan waarom ze als de te kloppen vrouw beschouwd wordt. De winnares van de US Open, het olympisch tennistoernooi en Wimbledon van dit jaar liep snel uit naar 3-0. Kerber herstelde zich daarna en kwam terug tot 3-3.

De Duitse wist echter niet door te drukken en verloor de eerste met 6-4. In het tweede bedrijf was van een echte wedstrijd geen sprake meer. Williams brak Kerber tweemaal en won de set met 6-1. Door haar zege bracht ze de stand in onderlinge ontmoetingen op 2-1.

Maria Sharapova heeft haar eerste partij in Istanbul overtuigend omgezet in een zege. De Russin (2) had weinig te duchten van de Italiaanse Sara Errani (7): 6-3 en 6-2. Sharapova gaat door de zege samen met Agnieszka Radwanska aan de leiding in de witte groep. De Poolse liet eerder dinsdag titelverdedigster Petra Kvitova kansloos.

Sharapova pakte snel een 2-0 voorsprong, maar Errani kwam terug tot 2-2. Het antwoord op de tweede break van Sharapova moest de Italiaanse schuldig blijven, waardoor ze de eerste set met 6-3 verloor. Het tweede bedrijf was Sharapova oppermachtig. Met rake klappen dreef ze Errani tot wanhoop. Bij 5-2 serveerde de mondiale nummer twee de wedstrijd solide uit.

Eerder dinsdag had Agnieszka Radwanska de openingspartij van het officieuze wereldkampioenschap gewonnen. De Poolse rekende eenvoudig af met titelverdedigster Petra Kvitova.


Williams kent geen problemen met Kerber in Istanbul (Foto: Novum)