City-aanvoerder Kompany noemt Ajax legendarisch

Peterselieman

Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany heeft bewondering voor Ajax. De Belgische verdediger sprak aan de vooravond van het Champions Leaguetreffen lovende woorden over de Amsterdammers. "Ajax is een club van legendes", zei Kompany dinsdag op een persconferentie. "Ajax staat voor alles wat mooi is aan voetbal."

De tijd dat de Amsterdammers successen vierden in Europa is al enige tijd geleden. Desondanks voorziet Kompany een lastig duel. "Er zijn geen makkelijke wedstrijden in deze groep, morgen ook niet." Groep D, waar ook Real Madrid en Borussia Dortmund deel van uitmaken, wordt beschouwd als de poule des doods.

Coach Roberto Mancini liet zich uit in soortgelijke bewoordingen. "Het gaat een zware wedstrijd worden. Ajax heeft een jong, goed elftal."

Momenteel heeft Ajax weer veel zelfopgeleide spelers in de hoofdmacht staan. Sinds jaar en dag staan de Amsterdammers bekend om hun uitstekende jeugdopleiding. Mancini ziet Ajax op dat gebied als inspiratiebron. "Ik hoop dat wij met City over vijf of tien jaar het niveau van de jeugdopleiding van Ajax hebben."

Zowel Ajax als City moet woensdag in de Arena winnen om uitzicht te houden op overwintering in de Champions League. Ajax verloor de eerste twee groepsduels, terwijl de Engelsen een punt pakten.