Kvitová verliest van zichzelf in Istanbul

Rosario

Petra Kvitová heeft haar eerste partij bij de WTA Championships in Istanbul tegen Agnieszka Radwanska vooral van zichzelf verloren. De Tsjechische titelverdedigster sloeg talloze onnodige fouten en verloor vooral daardoor in twee sets. Het werd 6-3 en 6-2 voor Radwanska.

Radwanska liep in de eerste set snel uit naar 3-0, maar Kvitová speelde bij vlagen toch weer het uitstekende tennis waarmee ze in 2011 onder andere dit toernooi en Wimbledon won. Ze kwam terug tot 3-3, maar sloeg vervolgens weer vele onnodige fouten, waardoor Radwanska op 5-3 uit kon serveren.

Ook in de tweede set begon Kvitová dramatisch. Ze wist die set geen enkele keer haar service te winnen, maar wel met af en toe prachtige winners Radwanska te breken. Het mocht uiteindelijk niet baten - toen het leek alsof ze een comeback ging maken, daalde haar niveau weer dramatisch. Radwanska serveerde op 5-2 gedecideerd uit.

Radwanska en Kvitová zitten in de White Group op de WTA Championship. Daarin zitten ook Sara Errani en Maria Sharapova. Radwanska heeft goede zaken gedaan in de strijd om de halve finale; ook gewonnen sets en games tegen kunnen meetellen in voortgang.