Pixar- en Disney-helden samen in een spel

Redactie

Tekenfilmpersonages van Disney en Pixar zullen voor het eerst samen te zien zijn in een nog te verschijnen computerspel. De game is niet alleen voor spelcomputers, maar ook voor smartphones en pc's. Disney noemt het project Toy Box, en wil tegenover de Amerikaanse krant New York Times niet meer informatie kwijt.

Het zou de eerste keer zijn dat Woody uit Toy Story en Mike Wazowski uit Monsters Inc zij aan zij staan met Donald Duck en Mickey Mouse. Disney kocht in 2006 een meerderheidsbelang in Pixar, dat toen onder meer Toy Story, The Incredibles en Cars had uitgegeven.

Disney heeft nog geen financiële successen geboekt met zijn game-afdeling. Met het spel Where's My Water scoorde Disney vorig jaar wel een hit op de iPhone. Halverwege volgende maand verschijnt het avonturenspel Epic Mickey 2: The Power of Two, waarin tekenfilmfiguren van vroeger opnieuw tot leven komen, voor verschillende spelcomputers. Het is een van de weinige spellen die nog door Disney in de winkel worden gelegd.

Disney Interactive richt zich sinds 2010 meer op webspelletjes en games voor smartphones en tablets. Zo werden de gamestudio's Propaganda Games en Black Rock Studios gesloten, werd de productie van een game rond Pirates of the Caribbean geschrapt en kocht Disney webgamesbedrijf Playdom voor 563 miljoen dollar.


Pixar- en Disney-helden samen in een spel