Bridget Maasland wil aan de slag als regisseuse

René (MrManiak)

Bridget Maasland voelt wel wat voor het werken achter de camera. De presentatrice droomt naar eigen zeggen al jaren over een regieklus. "Films regisseren, dat lijkt me fantastisch", vertelt Bridget aan De Telegraaf. "Dat wilde ik eigenlijk al toen ik jong was, maar het is nu eindelijk op mijn pad gekomen."

Maasland weet al waarmee ze als regisseuse aan de slag wil. "Ik zou het liefst fictie regisseren, een film of tv-drama." Voor de fijne kneepjes van het vak klopte Bridget aan bij Gooische Vrouwen-regisseuse Will Koopman. "Ik loop momenteel mee en vind het fantastisch."

Als kind droomde Bridget van een carrière als cameravrouw. "Vroeger liep ik al rond in studio's om reclames op te nemen, toen leek het me al zo leuk om deel uit te maken van zo'n filmteam", herinnert de 37-jarige Maasland zich. "Ik wilde cameravrouw worden, maar later veranderde dat in regisseur, dan hoef je tenminste niet te sjouwen met zo'n log ding."

Hoewel Bridget al jaren droomt van een carrière achter de schermen, komen haar eerste stappen op het regievlak voor haar op het juiste moment. "Ik dacht altijd dat ik eerst moest kunnen acteren voordat ik regisseur kon worden", legt Bridget uit. "Gevoelsmatig komt het nu op een beter moment. Ik had het bijvoorbeeld niet op mijn 20e gekund. Nu ik wat ouder ben, weet ik gewoon meer."


Bridget Maasland wil aan de slag als regisseuse (Foto: Novum)