Vicevoorzitter FIFA wil Servië uitsluiten van toekomstige toernooien

Peterselieman

De vicevoorzitter van de FIFA, Jim Boyce, wil dat Servië uitgesloten wordt van toekomstige toernooien. Aanleiding voor deze uitspraak zijn de racistische incidenten die plaatsvonden tijdens en na het duel tussen de beloftenelftallen van Servië en Engeland.

Jong Engeland won het duel in Servië voor plaatsing van het EK in 2013 met 0-1, maar gemakkelijk was dit niet. Al in het begin van het duel werden er vanaf de tribunes oerwoudgeluiden geroepen naar de donkere Engelse spelers. Engeland-verdediger Danny Rose reageerde in de slotfase van het duel hierop en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Hierop braken er op het veld rellen tussen spelers, trainers en toeschouwers uit. De Engelse spelers moesten uiteindelijk onder politiebegeleiding van het veld.

Engelsman Boyce sprak met BBC Radio over het incident. "Vandaag is het tijd voor ernstige actie tegen de Servische bond. Het is niet de eerste keer dat hun supporters voor heel wat problemen zorgen. Boetes opleggen haalt niets uit. Die idioten beseffen toch niet wie daarvoor opdraait. Misschien moeten we Servië gewoon uitsluiten van deelname aan toekomstige toernooien."