[Premier League] City wint ternauwernood bij West Brom

Peterselieman

Manchester City heeft zaterdag op het nippertje weten te winnen op bezoek bij West Bromwich Albion. Edin Dzeko zorgde in de laatste tien minuten voor de overwinning: 1-2. Shane Long had de thuisploeg nog op voorsprong gezet, nadat de regerend landskampioen na 23 minuten al met tien man verder moest nadat James Milner een doorgebroken speler onderuit had gehaald.

Stadgenoot United maakte geen fout en versloeg Stoke City met 4-2. Robin van Persie toverde op Old Trafford een voorzet van Antonio Valencia vlak voor rust om in de 2-1. Wayne Rooney wist liefst drie keer het net te vinden, een keer was dat echter zijn eigen net. Danny Welbeck (United) en Michael Kightly (Stoke) produceerden de overige doelpunten.

Liverpool wist eindelijk weer eens te winnen. Op Anfield Road werd Raheem Sterling de matchwinner: 1-0. Door de tweede overwinning van het seizoen is de ploeg van Brendan Rodgers weer dicht bij een plekje in het linkerrijtje. Rodgers hield Oussama Assaidi de gehele wedstrijd op de bank.

Swansea City, met Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis en Dwight Tiendalli op de bank, won in Wales met 2-1 van Wigan Athletic. De Spanjaarden Pablo en Michu scoorden na ruim een uur spelen snel achter elkaar voor de thuisploeg, waarna Emmerson Boyce de aansluitingstreffer binnen mikte. Wigan kon echter niet voor een tweede keer het net vinden.

West Ham United bleek in een doelpuntrijk duel veel te sterk voor het Southampton van Jos Hooiveld: 4-1. Mark Noble schoot twee keer raak voor de thuisploeg, onder meer vanaf de strafschopstip, Kevin Nolan en Modibo Maïga zorgden voor de overige doelpunten. Adam Lallana scoorde nog voor de eer.

Trainer Martin Jol wist met Fulham Aston Villa te verslaan. Chris Baird werd met een goal in de 84e minuut matchwinner. Aanvoerder Ron Vlaar en Karim El Ahmadi speelden negentig minuten voor Villa, dat in de buurt van de degradatieplaatsen blijft staan.

Bovenin het klassement verandert er door de overwinningen van Manchester City en stadgenoot United niets. Chelsea won eerder op de dag met 4-2 bij Tottenham Hotspur en behoudt vier punten voorsprong op de twee clubs uit Manchester.