[WSR] Uitslag Race 1 Barcelona

Peterselieman

Robin Frijns heeft met nog één race te gaan de koppositie in de World Series by Renault heroverd. De Nederlander eindigde in de eerste race in Barcelona achter Antonio Felix da Costa en Sam Bird als derde, wat voldoende was om Jules Bianchi weer te passeren.

Bianchi mocht in de eerste wedstrijd van poleposition vertrekken maar kende een slechte start. Bird was beter bij de les en veroverde de eerste stek, voor Felix da Costa, Frijns, Kevin Magnussen en Bianchi. Bird en Felix da Costa reden snel weg bij de rest van het veld, terwijl zich achter Frijns een groepje vormde. Uiteindelijk wist Frijns zich te bevrijden van Magussen, terwijl Bianchi het tempo van de Deen niet kon volgen.

Vooraan leek Bird goede zaken in de titelstrijd te gaan doen, maar Felix da Costa plaatste na twintig ronden een verrassende inhaalactie en reed naar de zege, voor Bird. Frijns werd eenvoudig derde. Achter de Nederlander probeerde Bianchi door te stoten naar de vierde stek, maar spinde. Magnussen werd hierdoor verrast en moest prompt Will Stevens voorbijlaten. Hij werd nog wel vijfde, voor Kevin Korjus en Bianchi.

In het kampioenschap is het met één race te gaan spannend. Frijns leidt met 189 punten, maar wordt op zijn hielen gezeten door Bianchi die op 184 punten staat. Bird is met een achterstand van zestien punten op Frijns morgen ook nog niet helemaal kansloos.