Spies: zware opgave voor Curaçao

anoniem_22072019025900

De nieuwe regering van Curaçao wacht volgens minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) een zware opgave. Niet alleen kampt Curaçao met grote financieel-economische problemen, uit de gevoerde campagnes en de uitslag blijkt ook dat sprake is van tegenstellingen in de samenleving, meent de minister.

Zaterdag bleek dat Pueblo Soberano de verkiezingen op Curaçao heeft gewonnen. De partij die streeft naar onafhankelijkheid kreeg circa 22 procent van de stemmen, wat goed is voor vijf van de 21 zetels in het parlement.

De partij van ex-premier Gerrit Schotte, MFK, kreeg iets meer dan 21 procent van de stemmen. Vermoedelijk keert daardoor de oude coalitie van Schotte (MFK, Pueblo Soberano en MAN) terug in het parlement, maar nu geleid door een politicus van Pueblo Soberano. Helmin Wiels van Pueblo Soberano zal overigens geen premier worden, zo heeft Wiels althans altijd gezegd.

MAN heeft twee zetels behaald. Nieuwkomer PAIS van oud-staatsecretaris Alex Rosaria heeft daarnaast vier zetels binnen weten te slepen, evenveel als de partij van voormalig premier Emilie de Jongh-Elhage PAR, die in zeteltal is gehalveerd en daarmee de grote verliezer is geworden.


Spies: zware opgave voor Curaçao (Foto: Novum)