[Premier League] Chelsea in spektakelstuk langs Spurs

Peterselieman

Chelsea heeft zaterdag de Londense derby tegen Tottenham Hotspur met 4-2 gewonnen. Juan Mata was in een enerverende wedstrijd met twee doelpunten en een assist de grote man op White Hart Lane. Gary Cahill en Daniel Sturridge zorgden voor de overige goals van de Blues, William Gallas en Jermain Defoe vonden het net voor de Spurs. Chelsea blijft door de overwinning ongeslagen aan kop in de Premier League.

In de zeventiende minuut volleerde Cahill een slecht weggewerkte voorzet ongenadig hard door het midden van het doel en opende daarmee de score. In het restant van de eerste helft, waarin Chelsea de betere was en een ontzettend hoog tempo hanteerde, werd vervolgens niet meer gescoord.

Tottenham begon de tweede helft als een herboren ploeg. Na een minuut wist oud-Ajacied Jan Vertonghen de bal na een voorzet knap voor het doel te krijgen, waarna Gallas er vervolgens alleen zijn hoofd tegen aan hoefde te zetten om de stand gelijk te trekken.

Aaron Lennon trok een paar minuten later naar binnen en besloot doelman Petr Cech te testen. Zijn mislukte schot was een prooi voor Defoe, die er zijn voet tegen aan zette en White Hart Lane voor de tweede keer binnen tien minuten liet juichen.

Nadat de Blues een beetje waren bekomen van de schrik begon het weer aan aanvallen te denken. Chelsea gooide de bal voor het doel, waarna de bal door Gallas voor een tweede keer slecht werd verwerkt. Mata wist te profiteren en mikte de bal vanaf de zestienmeterlijn knap in de hoek. Een paar minuten later zette John Obi Mikel Mata met een mooie steekpass voor het doel en bleef de Spanjaard opnieuw koel: 3-2.

Beide ploegen kwamen in het laatste kwart van de wedstrijd dicht bij een doelpunt, maar Chelsea wist de marge uiteindelijk uit te breiden. Mata passte de bal naar de geheel vrijstaande Sturridge, die simpel de 4-2 kon intikken.

De Spurs blijven door het verlies op veertien punten staan, wat goed is voor een zesde plaats. Aartsrivaal Arsenal kan langszij komen als het zaterdagavond weet te winnen bij Norwich City.


Chelsea in spektakelstuk langs Spurs (Foto: Novum)