[Bundesliga] Greuther Fürth toont veerkracht bij Hoffenheim

Peterselieman

Greuther Fürth heeft vrijdag een punt meegenomen bij Hoffenheim. Het Bundesligaduel tussen de twee ploegen eindigde in 3-3. Hoffenheim kwam drie keer op voorsprong, maar Fürth kwam drie keer terug. De laatste keer gebeurde dat diep in blessuretijd. Greuther Fürth verlaat dankzij het punt de laatste plaats in de Bundesliga en staat nu zeventiende. Hoffenheim gaat van dertien naar twaalf.

Hoffenheim kwam in eigen huis al na acht minuten op 1-0 via Roberto Firmino. Pas ruim een half uur later was het weer gelijk. De Hongaar Zoltan Stieber was daarvoor verantwoordelijk. Halverwege de tweede helft lukte het de thuisploeg via Joselu opnieuw op voorsprong te komen, maar een kwartier later was Edgar Prib met een fraai afstandsschot goed voor de 2-2.

Toen Joselu een minuut voor tijd opnieuw scoorde leek de wedstrijd gespeeld. In de derde minuut van de blessuretijd werd Lasse Sobiech echter de held van promovendus Greuther Fürth. Zijn doelpunt zorgde ervoor dat de vijftienduizendste wedstrijd ooit in de Bundesliga in een gelijkspel eindigde.