Pato terug in selectie Milan

Wessenator

AC Milan heeft Alexandre Pato toegevoegd aan de selectie voor het competitieduel tegen Lazio. De Braziliaanse aanvaller is terug na langdurig blessureleed.

De 23-jarige aanvaller is hersteld van de spierblessure. Die hield hem ruim een maand aan de kant. De laatste keer dat Pato voor Milan officieel in actie kwam dateert van ruim een halfjaar geleden. In de kwartfinale van de Champions League tegen Barcelona (1-3) viel hij in en raakte hij meteen weer geblesseerd.

Dat zal dit keer niet zo snel gebeuren, denkt trainer Massimiliano Allegri. "Ik heb het gevoel dat Pato's rentree verschilt van de vorigen, omdat hij nu geen angst heeft. Natuurlijk heeft hij wel tijd nodig, want hij heeft lang niet gespeeld."Daarom zal de kleine aanvaller vermoedelijk niet in de basis starten.

"Het is waarschijnlijker dat Giampaolo Pazzini zal starten", voorspelde Allegri. Tegenover de rentree van Pato staat het wegvallen van diens landgenoot Robinho. De aanvaller heeft een dijbeenblessure opgelopen op de training.