Onderzoek dood militair Fritz heropend

Redactie

De rechtbank in Roermond heropent de zaak rond de dood van militair Laurens Fritz. Eigenlijk zou vrijdag uitspraak worden gedaan tegen de 48-jarige verdachte Jos van D., maar volgens de rechtbank is er meer onderzoek nodig.

Fritz raakte in september vorig jaar vermist. Op 16 november werd zijn lichaam gevonden in de buurt van de woning van de verdachte in Herkenbosch.

Van D. werd in november aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de militair. In zijn woning werden bloedsporen aangetroffen van Fritz. De rechter wil van het Nederlands Forensisch Instituut meer duidelijkheid over het tijdstip waarop de militair is overleden. Ook wil de rechtbank extra onderzoek naar eventueel bloedverlies van Fritz.

De 30-jarige Fritz woonde net over de grens in het Duitse Elmpt. Op 9 september vorig jaar vertrok hij in militaire kledij met zijn auto uit een bungalowpark waar hij een huis aan het verbouwen was.

Na zijn verdwijning werd een grootscheepse zoekactie ingesteld met onder meer ME'ers, politiehonden en een helikopter. Ook werd een sms-bom verstuurd naar 3500 mensen.

Justitie heeft twaalf jaar cel geëist tegen Van D. Het is nog niet bekend wanneer de zaak opnieuw behandeld wordt.