[Upd] Giant ziet hoofdsponsorschap Rabo als optie

Peterselieman

Fietsenfabrikant Giant weet nog niet of het de Raboploeg volgend jaar blijft sponsoren. Teleurstelling over het besluit van Rabobank om na dit jaar geen sponsor meer te zijn, overheerst bij Giant, laat het Taiwanese bedrijf vrijdag weten.

De bankiersploeg rijdt sinds 2009 op Giant-fietsen en het bedrijf had net een contract getekend om volgend jaar Agu af te lossen als kledingsponsor van de Nederlandse ploeg.

Giant stelt toegewijd te zijn aan de wielersport. "Het merk heeft de laatste twee decennia diverse professionele teams gesponsord en blijft overtuigd samenwerken met teams en atleten om hoogwaardige producten te ontwikkelen."

Autobedrijf Skoda keert in 2013 niet terug als sponsor van de Raboploeg. Volgens Skoda Nederland heeft dat echter niets met doping te maken en is het besluit al in augustus genomen. Het bedrijf wil zich meer op evenementen richten en is daarom sponsor geworden van de World Ports Classic, die dit jaar voor het eerst werd verreden. Het Tsjechische moederbedrijf is sponsor van de Giro en de Tour.

Update 16.00 uur

Fietsenfabrikant Giant overweegt hoofdsponsor te worden van de Raboploeg. Het Taiwanese merk ziet ook een cosponsorschap als mogelijkheid. In elk geval blijft Giant leverancier voor fietsen en kleding van de ploeg. Nog voor november wordt een beslissing genomen. "We willen niet opstappen uit het profwielrennen", laat marketingmanager Tom Davies weten. "We houden van het fietsen, omdat dat is wie we zijn."

Het besluit van Rabobank om te stoppen als sponsor kwam als een verrassing voor Giant, maar het bedrijf ziet ook kansen. "Er was nooit een mogelijkheid om een grotere betrokkenheid bij de ploeg te krijgen en dat vonden we ook prima, maar nu er de kans is om de ploeg over te nemen, moeten we daarnaar kijken", meent Davies.