Atsma en Schuurmans in Männerherzen-remake

René (MrManiak)

De romantische komedie draait in de regel om één vraag: hoe krijgt het meisje de man van haar dromen? De Nederlandse komedie Mannenharten draait die vraag om. Dit maakt distributeur Dutch FilmWorks vandaag bekend.

De onlangs voor een Emmy Award genomineerde regisseur Mark de Cloe gaat de film regisseren. Ook de eerste namen van de sterrencast zijn bevestigd; Daan Schuurmans en Barry Atsma nemen beiden een hoofdrol voor hun rekening. Met wie zij medio november op de set verschijnen wordt binnenkort bekend gemaakt. Mannenharten is geschreven door Simon Verhoeven, bewerkt door Maarten Lebens ('n Beetje Verliefd, De Sterkste Man van Nederland, Moeder ik wil bij de Revue) en wordt geproduceerd door Alain de Levita (De Storm, Alle Tijd, Taped).

"De personages in Mannenharten worden vertolkt door louter grote acteurs", zo zegt de Levita. "We leggen momenteel de laatste hoofdrolspelers vast en maken binnenkort de complete cast bekend. Reken maar dat heel veel vrouwenharten hier sneller van gaan kloppen!"

De officiële synopsis voor de film is ook bekendgemaakt:
Hoe een sportschool vijf verschillende mannen op een keerpunt in hun leven samenbrengt en ze de ware liefde doet vinden… of niet! Verbonden door de uren waarin ze zich in het zweet werken, leren we ze allemaal kennen. Het verlegen type, zoekend naar een vrouw voor het leven. De man die al jaren bezet is, maar in paniek raakt door zijn naderende vaderschap. Maar ook de succesvolle womanizer die plots geen babes, maar een volkszanger naast zich in bed moet dulden. Het is een verhaal vol onvoorspelbare, maar voor mannen én vrouwen heel herkenbare situaties. Stadse mannen, op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Mannenharten is een hilarisch en onthullend kijkje in de moderne mannenwereld dat volgend jaar heel Nederland zal veroveren.

Mannenharten is gebaseerd op de Duitse bioscoophit Männerherzen. De film wordt in november 2013 in de bioscoop verwacht.