Definitief geen Shepard in Mass Effect 4

SolidDS

BioWare Montreal heeft nu definitief bevestigd dat het verhaal van Commander Shepard tot een einde is gekomen. De volgende game in Mass Effect-serie zal beschikken over een "hele andere context".

BioWare Montreal-producent Fabrice Condominas bevestigt tegenover VG247 dat Shepards verhaal klaar is en de commander niet terug te zien zal zijn in de volgende Mass Effect-game.

"Er is een ding waar we absoluut zeker van zijn, er is geen Shepard meer en de trilogie is voorbij” aldus Condominas. “Dit is echt ons uitgangspunt. Het Mass Effect-universum is enorm en zeer, zeer rijk. Dus op dit moment weten we niet eens het moment in de tijdslijn waar we terecht zullen komen. Wat we nu aan het doen zijn is voornamelijk het verzamelen van ideeën van de teams.”

Wat betreft het personage dat mogelijk Shepard zal gaan vervangen, maakte Condominas duidelijk dat BioWare niet gewoon Shepard wil kopiëren.

"In de eerste plaats, willen we niet een Shepard 2 of Mass Effect 4 maken met zoiets als, oh er is geen Shepard meer, maar je bent nu een soldaat in het heelal. Dus dit zal zeker in een hele andere context worden en er moet nog worden besloten over de rest.''

me3