Mad Max-film te duur en vertraagd

René (MrManiak)

Het filmen van Mad Max: Fury Road gaat niet van een leien dakje. De productiekosten van de vierde Mad Max-film lopen uit de hand en de opnamen hebben vertraging opgelopen, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Topman Jeff Robinov van filmstudio Warner Bros is naar de set in Namibië afgereisd. Hij heeft een nieuwe producent aangesteld die alles in goede banen moet leiden. De kosten van de film zijn geraamd op ruim honderd miljoen dollar.

"Het is makkelijker om iemand ter plaatste te hebben die ervaring heeft en ons op de hoogte kan houden van de dagelijkse gebeurtenissen", verklaart Robinov. Hij heeft er vertrouwen in dat de kosten van film met Tom Hardy en Charlize Theron binnen het budget passen.

Mad Max: Fury Road wordt geregisseerd door George Miller, die vaker meer geld uitgeeft voor zijn film dan afgesproken. Zijn animatiefilm Happy Feet 2 dreigde vorig jaar zelfs de releasedatum niet te halen. De vierde Mad Max-film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.