Cavendish verruilt Team Sky voor Quick Step

Peterselieman

Mark Cavendish fietst volgend seizoen voor Omega Pharma-Quick Step. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky Sports. De 27-jarige Brit komt over van Team Sky. De sprintbom was daar pas aan zijn eerste seizoen bezig. Quick Step koopt het contract van Cavendish dat nog twee jaar doorliep bij de Britse wielerploeg, af.

De overstap naar de Belgische formatie van manager Patrick Lefevre hing al een tijd in de lucht. De winnaar van 23 etappes in de Tour was al langere tijd ontevreden over zijn rol binnen Team Sky. Zo vond Cavendish dat hij tijdens de afgelopen Tour de France te weinig voor eigen kansen mocht rijden omdat het team zich focuste op het klassement van de uiteindelijke winnaar Bradley Wiggins.

De wereldkampioen van 2011 won uiteindelijk nog wel drie etappes in La Grande Boucle. Bij Quick Step mag Cavendish wel voor eigen successen gaan en krijgt hij de mogelijkheid de renner te worden met de meeste etappezeges ooit in 's werelds belangrijkste wielerronde. Dat record staat nu nog op naam van Eddy Merckx met 34 dagzeges.