[MLB] Cardinals nemen voorsprong tegen Giants

Peterselieman

De honkballers van St. Louis Cardinals hebben woensdagavond een voorsprong genomen op de San Francisco Giants. De titelverdediger won voor eigen publiek het derde duel in de finale van de National League met 3-1. De Cardinals leiden nu in de best-of-sevenserie met 2-1. Donderdag is de vierde wedstrijd in het Busch Stadium van St. Louis.

In een wedstrijd die werd geteisterd door slecht weer kreeg de regerend World Series-winnaar zeer vroeg in de wedstrijd te maken met een grote domper. Sterspeler Carlos Beltran moest al in de tweede inning het veld verlaten met een knieblessure.

Matt Carpenter toonde zich vervolgens een waardig vervanger van Beltran door een inning later, met iemand op de honken, een homerun te slaan en de Cardinals op een 2-1 voorsprong te zetten. De Giants waren even daarvoor door Angel Pagan op 1-0 gekomen.

In de zevende inning kon er niet verder worden gespeeld vanwege hevige regenval. Na bijna 3,5 uur kon de wedstrijd worden hervat. De onderbreking deed St. Louis blijkbaar goed want meteen daarna breidde het de score uit tot 3-1. Closer Jason Motte had vervolgens geen moeite om de wedstrijd voor de Cardinals over de streep te trekken.

Het vierde duel in de finale van de American League tussen New York Yankees en Detroit Tigers kon woensdag in zijn geheel niet doorgaan vanwege het slechte weer. De ontmoeting is verschoven naar donderdagavond. De Yankees zijn dicht bij uitschakeling. Detroit is nog één zege verwijderd van een plek in de World Series.