Daniels wil regie over Janis Joplin-film

René (MrManiak)

Lee Daniels is in onderhandeling voor de regie van de film Janis Joplin: Get It While You Can. Dat laat het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter weten. Amy Adams is al een tijd in beeld voor de hoofdrol van rocklegende Joplin.

Daniels' bekendste film is ongetwijfeld het drama Precious uit 2009 met Mariah Carey, dat werd genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor beste regie. Zangeres Mo'Nique wist die voor beste actrice in een bijrol te verzilveren. De film won ook in de categorie beste scenario.

Joplin brak eind jaren zestig door als de leadzangeres van de psychedelische acidrockband Big Brother and the Holding Company. Ze schreef hits als Piece of My Heart en Me and Bobby McGee en beïnvloedde zangers als Stevie Nicks en Florence Welch.

Daarnaast stond Joplin bekend om haar extreme levensstijl. Die resulteerde in 1970 in haar dood door een overdosis heroïne. De toen 27-jarige zangeres had er toen een carrière van pas vier jaar op zitten maar stond al bekend als de koningin van de rock-'n-roll en de psychedelische soulmuziek.

De film is niet de enige over Joplin die momenteel in productie is. Janis, zoals de andere film heet, staat onder regie van Sean Durkin, bekend van de thriller Martha Marcy May Marlene en heeft Broadway-ster Nina Arianda in de hoofdrol.

De opnames van Janis Joplin: Get It While You Can moeten begin volgend jaar van start gaan zodat de film later in het jaar in première kan gaan.