[MLB] Tigers nog een zege verwijderd van World Series

Boris (borisz)

De honkballers van Detroit Tigers zijn nog een zege verwijderd van de World Series. De ploeg won dinsdagavond in eigen huis ook de derde wedstrijd van de New York Yankees: 2-1. De stand in de best-of-sevenseries is nu 3-0 in het voordeel van de Tigers. Woensdag kan de beslissing vallen, als Detroit opnieuw wint van de Yankees.

Werper Justin Verlander was opnieuw de gevierde man bij de Tigers. De waardevolste speler van vorig seizoen stond in ruim acht innings slechts één run toe. In zijn laatste drie wedstrijden kreeg hij slechts twee punten tegen en gooide hij 25 keer drie slag.

De Yankees, spelend zonder aanvoerder Derek Jeter die in het eerste duel zijn enkel brak, konden in het Comerica Park opnieuw geen vuist maken. Net als in de twee voorgaande wedstrijden in New York liet de slagploeg, het team met het grootste budget, het afweten. Pas in de negende inning tekende Eduardo Nunez met een homerun voor het eerste en enige punt voor de Yankees.

Detroit stond toen al op een 2-0 voorsprong door een homerun in de vierde inning van Delmon Young en een tweehonkslag even later van Miguel Cabrera, waarop Quentin Berry scoorde. Het is pas een keer eerder voorgekomen dat een ploeg van een 3-0 achterstand wist terug te komen. Dit gebeurde in 2004 toen de Boston Red Sox vier keer op rij de Yankees versloegen.


Tigers nog een zege verwijderd van World Series (Foto: Novum)