[WK] Uitslag Roemenië - Nederland

Frank (franklop)

Het Nederlands elftal heeft ook zijn vierde duel gewonnen in zijn kwalificatiepoule voor het WK van 2014 in Brazilië. In Roemenië werd het thuisland vooral door standaardsituaties met 1-4 opzij gezet. Lens (corner), Martins Indi (vrije trap), Van der Vaart (penalty) en Van Persie maakten de goals.

Roemenië leek van plan Oranje snel onder druk te zetten. Ze kwamen dicht bij een goal na een vrije trap van Torje, maar deze ging via de onderkant van de lat de goal uit. Aan de andere kant had Oranje meer geluk toen Lens een afgeslagen corner vanaf de rand van de zestien via de lat binnenkopte.

De gewenste voorsprong gaf nog geen druk in het spel van het keurkorps van Van Gaal, die de Roemenen druk zag zetten, maar geen echte kansen zag creëren. Die kans kwam er wel aan de andere kant voor Van Persie en Lens, maar beide zagen hun inzet gekeerd worden. Martins Indi had meer geluk; hij werd compleet vrijgelaten bij een vrije trap van Van der Vaart en kon de bal zo binnen lopen.

Martins Indi scoort de 0-2. (Foto: Pro Shots)

Oranje leek na een half uur dus al op rozen te zitten, maar de thuisploeg liet het er niet bij zitten. Op slag van rust maakten ze de aansluitingstreffer via Marica. Nog voor de rust was die marge alweer verdubbeld, nadat Narsingh een penalty versierde en Van der Vaart deze binnenschoot.

Ondanks de voorsprong slaagde Oranje er niet in om veel rust in hun spel te bewaren. De Roemenen kwamen goed weg nadat Rat eigenlijk rood had moeten krijgen wegens natrappen tegen Martins Indi. Na een half uur in de tweede helft leken de Roemenen zich bij de nederlaag te hebben neergelegd.

Narsingh wint weer een duel. (Foto: Pro Shots)

De scheidsrechter leek nog het meeste moeite te hebben met het duel waar de Roemenen er hard in gingen. Een penalty voor de thuisploeg werd over het hoofd gezien en kreeg Lens na meermalen te zijn neergelegd zelf geel vanwege een vermeende schwalbe. Ook werd er nog gescoord door Oranje. Na een snelle counter wist Narsingh Van Persie op maat te bedienen en die wist zijn 31e interlandgoal binnen te werken.

Zo boekte Oranje al zijn vierde overwinning in de kwalificaties en lijkt kwalificatie voor de eindronde een kwestie van tijd voor de vice-wereldkampioen.

Roemenië

1 - 4

Nederland

 40' Marcia    9' Lens 
 29' Martins Indi 
 45+2' Van der Vaart (pen) 
 86' Van Persie 
 
 Gele kaart: Bourceanu, Tamas, Rat (Roemenië) Strootman, Lens, N. de Jong (Nederland)
 
Stadion: Boekarest
Toeschouwers: 53.329
Arbiter: Thomson (Sch)
 
Opstelling:   Opstelling:
Tatarusanu
Tamas
Chiriches
Goian
Rat
Torje (Popa/66)
Bourceanu (Lazar/61)
Grozav (Mutu/75)
Pintilii
Stancu
Marcia
  Stekelenburg
v. Rhijn
Heitinga
Vlaar
Martins Indi
v.d. Vaart (Afellay/76)
N. de Jong
Strootman
Narsingh
v. Persie
Lens