Bijna tien miljoen euro winst voor Ajax

Peterselieman

Ajax heeft over het boekjaar 2011-2012 een winst gemaakt van 9,7 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die dinsdag werden gepresenteerd. De netto-omzet steeg van 97,7 miljoen euro naar een record van 104,1 miljoen euro. Het is de tweede keer op rij dat Ajax zwarte cijfers kan presenteren. Vorig jaar bedroeg de winst 5,5 miljoen euro.

Ajax haalde vorig seizoen veel geld binnen met de deelname aan de Champions League en de transfers van Demy de Zeeuw naar Spartak Moskou en Maarten Stekelenburg naar AS Roma. Uit de losse kaartverkoop daalde de inkomsten juist met 1,7 miljoen euro.

Het operationele resultaat komt uit op 13,1 miljoen euro positief, tegenover 1,8 miljoen euro vorig jaar. Het eigen vermogen bedraagt 54,7 miljoen euro, iets meer dan de helft van het balanstotaal.

Voor het lopende seizoen verwacht Ajax opnieuw een positief resultaat. Dit wordt gebaseerd op de transfers van Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) en Vurnon Anita (Newcastle United). Bovendien doen de Amsterdammers opnieuw mee aan de Champions League.