Gyllenhaal vond film net gearrangeerd huwelijk

Borizzz

Jake Gyllenhaal vond de opnames van zijn nieuwe film End of Watch met tegenspeler Michael Peña net een gearrangeerd huwelijk. "Regisseur David Ayer wilde dat we vijf maanden doorbrachten en aan het eind beste vrienden zouden zijn", vertelt hij over de politiethriller, die donderdag in première gaat.

De twee acteurs spelen jonge politiepartners die elkaar door dik en dun moeten kunnen vertrouwen. Als ze tijdens een routine-inspectie een lading geld en vuurwapens in beslag nemen, kan het getroffen kartel hun bloed wel drinken en zijn de twee agenten hun leven niet meer zeker.

De 31-jarige Gyllenhaal was niet meteen overtuigd van Ayers werkwijze. "Ik had heus niet na de eerste ontmoeting zin om met Michael af te spreken", geeft hij toe. Toch bleek de periode van vijf maanden heel aardig uit te komen.

"Na drie maanden waren we heel eerlijk tegen elkaar", gaat Gyllenhaal verder. "We hadden echte ruzies, zoals vrienden die ook hebben. Daarna werden we steeds eerlijker en werden we echt vrienden."


Gyllenhaal vond film net gearrangeerd huwelijk (Foto: Novum)