Kerbstone naar Massa vernoemd in India

Peterselieman

Het optreden van Felipe Massa vorig seizoen tijdens het Grand Prix weekend in India heeft in dat land een diepe indruk achtergelaten. De Ferrari-coureur heeft op het Buddh International Circuit geen bocht, maar een kerbstone in bocht acht naar zich vernoemd gekregen, zo meldt Times of India.

Massa was vorig jaar in India op dreef door tot tweemaal toe in de chicane op de kerbs van bocht acht en negen de voorwielophanging van de Ferrari te slopen. Om dit te voorkomen heeft de organisatie besloten de baan in de chicanes in bochten zes-zeven en acht-negen te verbreden van vijf naar vijftien meter. Ook moeten drempels er voor zorgen dat het afsteken van deze bochtencombinaties niet meer lonend is.

De organisatie bestrijdt daarnaast dat de kerbstones te hoog zijn op het circuit waarop 28 oktober geracet zal gaan worden. "Volgens de richtlijnen van de FIA mogen de kerbstones vijf centimeter hoog zijn, maar omdat we in de toekomst ook motorraces willen organiseren, hebben we ze maar 25 millimeter hoog gemaakt, om aan de eisen van de motorsportbond FIM te voldoen. De coureurs probeerden vorig jaar de chicanes af te snijden, maar de drempels zullen daar een einde aan maken."