Mercedes wil vertrek Ecclestone bij veroordeling

Peterselieman

Het moederconcern van Mercedes, Daimler, wil dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone opstapt mocht hij veroordeeld worden in de omkopingszaak rond Gerhard Gribkowsky. Dit weet de Süddeutsche Zeitung te melden.

Voormalig bankier Gribkowsky is inmiddels veroordeeld tot 8,5 jaar celstraf. Hij zou 44 miljoen dolar van Ecclestone aan hebben genomen om de verkoop van de Formule 1-aandelen van zijn bank Bayern LB aan CVC Capital mogelijk te maken. Dit gebeurde voor een bedrag dat onder de marktwaarde van de stukken lag.

Gribkowsky heeft inmiddels verklaard dat Ecclestone bij het schenken van het geld aan hem wist dat de bankier ambtenaar was. Met dit gegeven kan de F1-baas veroordeeld worden wegens omkoping van een ambtenaar. Het Duitse Openbaar Ministerie heeft de zaak in onderzoek.

Een bron binnen Daimler was volgens de Süddeutsche Zeitung duidelijk over de positie van Ecclestone. "We zullen geen maandenlang durend proces afwachten, maar meteen actie ondernemen. Wij willen dat de Formule 1 een schoon bedrijf is."