Haase ook in Wenen weer meteen onderuit

Peterselieman

Robin Haase slaagt er maar niet in de negatieve spiraal een halt toe te roepen. De 25-jarige Hagenaar werd maandagavond voor de vierde maal op rij in de eerste ronde van een tennistoernooi uitgeschakeld.

De als zesde geplaatste Haase moest in Wenen na een goed begin zijn meerdere erkennen in de Australiër Marinko Matosevic: 6-1, 3-6 en 2-6. Na zijn titelprolongatie in het Oostenrijkse Kitzbühel won Haase slechts een van zijn laatste tien partijen.

Haase begon uitstekend aan het duel en sleepte in minder dan 25 minuten de eerste set met 6-1 binnen. De Nederlander toonde zich efficiënt door drie van zijn vijf breekpunten te benutten. Matosevic kreeg er vier, maar liet ze allemaal liggen.

In de tweede set had Haase weinig meer te vertellen. Hij creëerde geen enkel breekpunt en moest zelf zijn service tweemaal inleveren. Vrijwel identiek verliep het beslissende derde bedrijf. Haase was wederom machteloos op Matosevic' opslag en werd zelf weer tweemaal gebroken.

Haase had op voorhand nog goede papieren. Hij staat op de wereldranglijst vijf plaatsen hoger en had de eerste ontmoeting met Matosevic eerder dit jaar gewonnen.