Christoph Waltz gaat Michail Gorbatsjov spelen

Borizzz

Christoph Waltz gaat de voormalige president van de Sovjet-Unie spelen. Als Michail Gorbatsjov is hij in het politieke drama Reykjavik te zien tegenover Michael Douglas in de rol van de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De twee politiek leiders bewaarden tijdens de onderhandelingen in 1986 in de IJslandse hoofdstad de vrede tussen de twee grootmachten vlak na de kernramp in Tsjernobyl. Volgens velen betekende hun succes zelfs het begin van het einde van de Koude Oorlog.

"Ik voel me zeer bevoorrecht deze twee grootmeesters tot mijn beschikking te hebben in de rollen van de twee mannen die de derde oorlog van de twintigste eeuw beëindigden", zegt regisseur Mike Newell. De Britse filmmaker is vooral bekend van grote spektakelfilms als Harry Potter and the Goblet of Fire en Prince of Persia: The Sands of Time, maar maakte ook drama's als Donnie Brasco en Love in the Time of Cholera.

De opnames van Reykjavik gaan in maart van start in Reykjavik en Babelsberg in Duitsland. Wanneer de film in première gaat, is nog onbekend.


Christoph Waltz gaat Michail Gorbatsjov spelen (Foto: Novum)