Federer voor driehonderdste week op een

Boris (borisz)

Roger Federer bezet voor de driehonderdste week in zijn carrière de eerste plaats op de wereldranglijst. De Zwitser bereikte die mijlpaal, een record, dankzij zijn halvefinaleplaats in Shanghai afgelopen week. Novak Djokovic zit Federer echter op de hielen. De achterstand van de Serviër bedraagt slechts 195 punten. Andy Murray staat derde voor Rafael Nadal.

Tomas Berdych steeg, achter David Ferrer, van de zevende naar de zesde plaats. De winst van de Tsjech gaat ten koste van Jo-Wilfried Tsonga uit Frankrijk. Juan Martin del Potro, Janko Tipsarevic en Juan Monaco completeren de top tien.

Robin Haase steeg een positie en is daardoor terug in de top vijftig. De Hagenaar staat vijftigste. Igor Sijsling klom twee plekjes en is nu de nummer 77 van de wereld.

Thiemo de Bakker hield achttien plaatsen winst over aan zijn zege bij het challengertoernooi in San Juan. Hij staat nu 132e. Boy Westerhof, die in het Argentijnse de kwartfinale bereikte ging van 238 naar 233 en Thomas Schoorel steeg van 266 naar 260. De Amsterdammer sneuvelde in San Juan in de eerste ronde.