Van Gaal: "3-0 is te weinig"

Boris (borisz)

Bondscoach Louis van Gaal was niet geheel tevreden over de zege op Andorra. De trainer zag wel positieve punten, maar wist dat de 3-0 score te mager was.

De bondscoach verdedigde zich direct tegen de vraagstelling van SBS6. "Ik heb gezegd dat je het niet makkelijk hebt tegen zo een ploeg. Dat klopt ook want we hebben met 3-0 gewonnen, dat is te weinig. Jij wil de nadruk leggen op het feit dat ze slecht zijn, maar Andorra heeft hard gewerkt en alles goed dichtgehouden. Dan is het heel moeilijk om er doorheen te komen. Dat wilde ik daarmee zeggen en dat is ook uitgekomen", luidde de conclusie van Van Gaal.

De keuzeheer was tevreden over zijn buitenspelers. "Lens was heel goed en Schaken heeft ook zijn mannetje kunnen passeren. Hij was niet altijd gelukkig in zijn laatste pass. Ook over de eerste twintig minuten ben ik erg tevreden. We startten goed en je verwacht dat je door kan drukken, maar dat lukte niet."

Over het feit dat Dirk Kuijt mocht invallen was Van Gaal duidelijk. Het betrof geen geste naar de Fenerbahçe-spits. "Nee dat is geen zoethoudertje. Hij heeft veel concurrentie in de spits en op de flanken. Maar zoals vanavond, dan krijgt hij zijn minuten. Daar hoef je de nadruk niet op te leggen."

Ook sprak Van Gaal over spelers die mogelijk nog aansluiten bij Oranje. "Morgen zullen we horen welke spelers van Jong Oranje er eventueel nog bijkomen. Ik denk dat Arjen Robben niet kan spelen. Ik wil het nog wel van hemzelf horen, maar ik heb geen goede hoop."

Roemenië kwam vrijdagavond ook in actie en won met 0-1 van Turkije. "Ik had gehoopt op een gelijkspel, maar helaas", zei Louis van Gaal. "In mijn logica was dat het beste geweest. Het wordt heel lastig tegen Roemenië, want zij hebben ook negen punten."