Treinverkeer gehinderd in herfstvakantie

anoniem_22072019025900

Op verschillende plekken in het land wordt de komende weken groot onderhoud aan het spoor verricht. Reizigers moeten daardoor vanaf zaterdag rekening houden met omleidingen, extra overstappen of vervangend vervoer. Prorail kiest ervoor de werkzaamheden uit te voeren in de herfstvakantie. Er zijn dan minder reizigers.

De meeste werkzaamheden vinden in de weekeinden plaats. Tussen Leeuwarden en Heerenveen, rond Zwolle, tussen Arnhem en Nijmegen, en rond Leiden wordt echter ook doordeweeks aan het spoor gewerkt. Zo is onder meer Schiphol tot eind volgende week vanuit Den Haag en Leiden niet rechtstreeks te bereiken.

Op veel trajecten worden delen van het spoor, wissels of bovenleidingen vernieuwd. De werkzaamheden moeten de kwaliteit van het spoor op peil houden, het minder storingsgevoelig maken en geluidsoverlast terugdringen. In Zwolle wordt de laatste hand gelegd aan een extra perron en een nieuwe perrontunnel in verband met de Hanzelijn. De nieuwe verbinding tussen Lelystad en Zwolle wordt op 6 december geopend.

In het midden en het zuiden van Nederland is de herfstvakantie zaterdag begonnen. In het noorden van het land krijgen de leerlingen pas vanaf volgende week vrij.