Vertrek Moszkowicz deed Holleeder zeer

Redactie

Willem Holleeder was diep teleurgesteld in advocaat Bram Moszkowicz toen die in 2007 aankondigde hem niet meer te willen verdedigen. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in het NTR-programma College Tour.

"Hij vertelde dat hij mij, koste wat kost, de rest van mijn leven zou blijven verdedigen. Een week later stopte hij toch. Dat was een harde klap", aldus Holleeder. "Dat vond ik erg vervelend."

Moszkowicz legde destijds de verdediging van Holleeder neer omdat hij 'te beschadigd' was geraakt om hem nog langer bij te staan. Hij lag toen onder meer onder vuur omdat hij Holleeder verdedigde terwijl hij eerder een van diens veronderstelde slachtoffers Willem Endstra bijstond.

Volgens Holleeder probeerde het Openbaar Ministerie hen 'willens en wetens uit elkaar te drijven'. Holleeder wilde niet ingaan op de huidige zaak tegen Moszkowicz. Hij zou jarenlang belasting hebben ontdoken. "Ik heb daar geen inzicht in", aldus Holleeder. Wel liet hij weten Moszkowicz altijd een goede advocaat te hebben gevonden, 'tot de dag dat hij stopte'.

In het programma ging Holleeder verder alle vragen uit de weg over zijn vermeende betrokkenheid bij liquidaties in de onderwereld.