Van Gerwen in halve finale World Grand Prix

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft voor het eerst een halve finale van een groot PDC-toernooi bereikt. Vice-wereldkampioen Andy Hamilton werd met 3-2 verslagen. In de halve finale wacht nu Wes Newton. 

Beide heren waren aan elkaar gewaagd. In eerste drie sets was in elke set een beslissende vijfde leg nodig. Van Gerwen stond na drie sets met 2-1 voor. In devierde set nam Van Gerwen een 2-1 voorsprong, maar zag Hamilton terugkomen tot 2-2. In de vijfde leg nam Van Gerwen wel een grote voorsprong. Hij mocht als eerste op een dubbel gooien voor de wedstrijd, maar miste alle 4 de darts die hij kreeg. Hamilton gooide wel direct 160 uit om op 2-2 te komen. 

In de vijfde set worden de eerste 2 legs gedeeld, Hamilton krijgt dan op zijn beurt twee darts om op 2-1 voor te komen en miste. Mighty Mike profiteerde en gooide 115 uit en kwam op 2-1 voor. In de vierde leg kreeg Van Gerwen nogmaals 4 matchdarts, en wederom mistte hij  zodat Hamilton op 2-2 kon komen. In de beslissende leg pakte de 23-jarige darter wel de zege. 

Uitslagen kwartfinale

Naam Naam Uitslag
Justin Pipe Brendan Dolan 1-3
Wes Newton Paul Nicholson 3-2
Michael van Gerwen Andy Hamilton 3-2
Robert Thornton Mervyn King 0-3

In de halve finale neemt Dolan het op tegen King en Van Gerwen speelt tegen Newton.