Ben Affleck duikt weer op verfilming boek Lehane

Borizzz

Ben Affleck heeft zijn zinnen gezet op het verfilmen van de net verschenen misdaadroman Live by Night van Dennis Lehane. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. In 2008 maakte Affleck zijn regiedebuut met de verfilming van Lehane's Gone Baby Gone.

De 40-jarige Affleck wil de film gaan regisseren en produceren. Ook neemt hij het scenario en de hoofdrol voor zijn rekening.

Live by Night gaat over enkele van Lehanes terugkerende personages, ditmaal tijdens de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig. Hoofdpersoon is een politiecommissaris, het zwarte schaap van zijn familie, die steeds dieper wegzinkt in de escalerende illegale drankhandel.

Affleck is eerst nog te zien in het politieke drama Argo, dat hij ook regisseerde. Hierin speelt hij een CIA-agent die op het hoogtepunt van de Iraanse revolutie in 1979 zes Amerikanen bevrijdt die zich schuilhouden in de Canadese ambassade. Met nog enkele andere agenten doet hij zich voor als een cameraploeg die een documentaire maakt.


Ben Affleck duikt weer op verfilming boek Lehane (Foto: Novum)