PSV claimt schade Toivonen bij FIFA

Peterselieman

PSV moet het mogelijk een kleine zes maanden stellen zonder Ola Toivonen. De 26-jarige aanvallende middenvelder heeft een van zijn hamstringpezen afgescheurd en wordt op korte termijn geopereerd, meldt de Brabantse club vrijdag. Toivonen raakte deze week geblesseerd op de training van de nationale ploeg van Zweden.

PSV ging er aanvankelijk van uit dat het Toivonen zo'n zes weken zou moeten missen, maar onderzoek heeft uitgewezen dat hij langer uit de running is. "Voor een optimaal herstel van deze weinig voorkomende blessure, is een operatie noodzakelijk", aldus de Eindhovenaren.

Toivonen, die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij PSV, is een belangrijke kracht in de ploeg van trainer Dick Advocaat. Hij scoorde dit seizoen drie keer in zeven Eredivisieduels.

De Eindhovenaren hebben daarom besloten om een claim in te dienen bij het schadefonds van de FIFA dat opgezet is om clubs te compenseren voor spelers die tijdens een interlandperiode een blessure oplopen. Via dit fonds kan een club maximaal één jaar salaris voor een speler opstrijken, uitgezonderd de eerste vier weken die voor eigen risico van de club blijven. In het geval van Toivonen zou PSV enkele tonnen kunnen claimen mocht de Zweed lang uit de roulatie blijken te zijn.


PSV mogelijk halfjaar zonder Toivonen (Foto: Novum)