Publieksfilm Verhoeven op filmfestival Rome

Redactie

Paul Verhoeven doet met zijn film Steekspel mee aan het International Rome Film Festival. De publieksfilm, waaraan 35 duizend mensen meewerkten, is geselecteerd voor de zevende editie van het festival, maakte producent FCCE vrijdag bekend.

De keuze voor de film over makelaarstycoon en vrouwenverslinder Remco komt voor de regisseur misschien als verrassing. In Park Magazine liet hij weten dat de nieuwe manier van film maken, met de input van een breed publiek, hem niet is bevallen.

"Er kwamen al met al een paar duizend scripts binnen", zei hij in het interview. "Er zat niet één script bij dat ik wilde verfilmen."

Kim van Kooten schreef de eerste drie minuten van het scenario van de film. Daarna werd het publiek gevraagd de volgende korte delen te schrijven. Uit alle inzendingen kozen Verhoeven en scenarist Robert Alberdingk Thijm het beste scenario uit. Het publiek heeft zelf ook een versie van de film gemaakt.

Het filmfestival van Rome gaat 9 november van start. Er gaan 59 films in wereldpremière. De verwachtingen zijn hooggespannen voor het eerste grote speelfilmdebuut van Roman Coppola, zoon van Francis Ford Coppola en broer van Sofia Coppola.