Qatar bereid WK naar winter te verplaatsen

Peterselieman

Qatar is bereid het wereldkampioenschap voetbal van 2022 naar de winter te verplaatsen als de clubs en wereldvoetbalbond FIFA hierover een akkoord sluiten. Dit meldt Nasser El-Khater, marketingdirecteur en een van de hoogste bazen in het organisatiecomité Qatar 2022, in Londen waar 's werelds grootste voetbalcongres 'Leaders in Football' gehouden wordt.

"We hebben een bid gedaan voor een WK in de zomer, maar als de internationale voetbalgemeenschap in de komende tijd uitspreekt dat het vanwege de hitte toch onwenselijk is om het in de zomer te houden, verplaatsen wij de eindronden van het wereldkampioenschap naar december of januari."

Qatar hield al rekening met de hitte door te zorgen voor airco in de stadions. "Als het nodig is, hopen we bij extreme temperaturen met moderne technieken de verkoeling in de stadions aan te brengen. Het wordt op dit moment allemaal bestudeerd. In december zullen we eerst de ontwerpen voor de nieuwe stadions presenteren. Maar wanneer en hoe het WK ook plaats heeft in Qatar, die coolingtechniek zal er zijn."