Dolph Lundgren speelt reddende held in tv-serie

dekatophetspek

Dolph Lundgren heeft getekend voor een hoofdrol in Rescue 3. De Amerikaanse tv-serie gaat over reddingsbrigade Rescue 3 in het zuiden van Californië, een combinatie van dappere brandweermannen, badmeesters en kustwacht. Dat laten de producenten weten.

Elke aflevering bevat spannende en groots opgezette reddingsacties waarbij alle drie de takken worden ingezet. De serie wordt hiermee een duidelijke hommage aan series uit de jaren negentig als Baywatch en Walker: Texas Ranger.

De makers hebben al de opdracht gekregen twee seizoenen te vullen. De eerste aflevering wordt volgend najaar verwacht op de Amerikaanse tv. Of de serie ook naar Nederland komt, is onbekend.

Lundgren debuteerde in 1985 als schurkenhandlanger in de Bondfilm A View to a Kill en brak echt door met zijn rol als de nietsontziende bokser Drago in Rocky IV. Gedurende de jaren tachtig en negentig was hij een echte actieheld, met titels als The Punisher en Universal Soldier op zijn naam. De inmiddels 54-jarige Zweed was onlangs te zien in de harde actiefilm The Expendables 2 naast voormalige actiehelden als Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Chuck Norris.


Dolph Lundgren speelt reddende held in tv-serie (Foto: Novum)