Bondscoach Klinsmann passeert AZ-topscorer Altidore

Peterselieman

Jozy Altidore is maandag door bondscoach Jürgen Klinsmann buiten de Amerikaanse nationale selectie gehouden. De spits van AZ behoort niet tot de 24-koppige groep voor de duels tegen Antigua en Guatemala, waarin plaatsing voor de volgende kwalificatieronde veilig gesteld moet worden.

Geheel als een verrassing komt het passeren van de 51-voudig international niet. Klinsmann liet zich vorige maand na het tweeluik met Jamaica al kritisch uit over de 22-jarige aanvaller. "Ik denk dat Jozy veel beter kan en hij weet dat", sprak de Duitse trainer destijds.

Altidore reageerde fel met een inmiddels verwijderd bericht op Twitter. "Ik houd ervan als mensen anderen de schuld geven voor hun eigen tekortkomingen en incompetentie." Altidore is met acht goals momenteel topscorer van de Eredivisie. Zondag liet hij in negatieve zin van zich spreken door een rode kaart in het uitduel tegen FC Twente.

Voor de Verenigde Staten volstaan waarschijnlijk vier punten uit de komende twee duels om door te gaan naar de regionale finale.


Bondscoach Klinsmann passeert AZ-topscorer Altidore (Foto: Novum)