FA beboet A. Cole voor beledigende tweet

Peterselieman

Chelsea-verdediger Ashley Cole is door de Engelse voetbalbond FA beboet vanwege een bericht dat hij vorige week op Twitter plaatste. Cole beledigde daarin de voetbalbond. De 31-jarige international was boos omdat de FA zijn verklaring die hij had afgelegd in de racismezaak rond ploeggenoot John Terry in twijfel had getrokken.

Terry had zich volgens de voetbalbond in het duel tegen Queens Park Rangers schuldig gemaakt aan racistische uitlatingen aan het adres van Anton Ferdinand, broer van Engels international Rio Ferdinand. In het daaropvolgende onderzoek legde Cole een ontlastende verklaring af voor zijn ploegmaat.

Pikant detail is dat Rio Ferdinand jarenlang de kompaan van de Chelsea-aanvoerder was, centraal achterin bij Engeland. Terry kreeg uiteindelijk een schorsing van vier wedstrijden en een boete van omgerekend 274 duizend euro opgelegd. Hij bedankte daarna zelf voor de nationale ploeg. Rio Ferdinand was sinds het incident al niet meer opgeroepen.

Cole bood later wel zijn excuses aan voor zijn twitterbericht. "Ik kwam net van de training, toen ik op televisie zag wat de FA over mijn verklaringen zei. Ik was woedend en heb zonder nadenken een domme tweet geplaatst. Ik wil de FA mijn welgemeende excuses aanbieden", aldus de linkervleugelverdediger.

Cole heeft tot donderdag 16.00 uur de tijd om in beroep te gaan tegen de straf. Hij kan ook van zijn club Chelsea nog een boete tegemoetzien.