[Serie A] Uitslag AC Milan - Internazionale

Niels (DerMeister)

Internazionale heeft AC Milan verder in de problemen geduwd. Dankzij een vroege treffer van Walter Samuel wonnen 'de bezoekers' in San Siro met 1-0 van de rossoneri. Door de overwinning blijft Inter vierde en Milan op een teleurstellende elfde plek.

Een grote fout van Cristian Abbiati was de oorzaak van de vroege treffer van Samuel. De ervaren keeper tastte bij een vrije trap volledig mis en daardoor kon de verdediger van Inter simpel de 0-1 binnenkoppen. Diego Milito kreeg niet veel later een enorme kans om de 0-2 te scoren. Abbiati speelde de bal kinderlijk eenvoudig in de voeten van de Argentijn, maar hij faalde.

Milan, waar Urby Emanuelson en Nigel de Jong de gehele partij speelden, kroop vervolgens meer uit zijn schulp en kreeg via Montolivo een paar kansen. Eén poging van Montolivo ging raak, maar de treffer werd afgekeurd vanwege een overtreding van Emanuelson op keeper Handanovic. Naderhand bleek onze landgenoot niets te hebben misdaan.

Kort na rust moest Inter met tien man verder na de tweede gele kaart voor Yuto Nagatomo. De Japanner maakte opzichtig hands. Milan-trainer Massimiliano Allegri bracht vervolgens aanvallers Robinho en oud-Interspits Giampaolo Pazzini binnen de lijnen. Pazzini kreeg een aantal mogelijkheden, maar wist niet tot scoren te komen. Inter hield zich staande en won in het hol van de leeuw met 0-1.

Karakteristieken:

AC Milan

0 - 1

Internazionale

     4' Samuel
 
 Gele kaart: Yepes, De Jong, Boateng, Mexes, Pazzini, Montolivo (AC Milan), Ranocchia (Internazionale)
 Rode kaart: Nagatomo (51/2xg)
Stadion: San Siro, Milaan
Toeschouwers: -
Arbiter: Valeri
 
Opstelling:   Opstelling:
Abbiati
Bonera (Abate/50)
Mexes
Yepes
De Sciglio (Robinho/57)
De Jong
Montolivo
El Shaarawy (Pazzini/71)
Boateng
Emanuelson
Bojan
  Handanovic
Juan
Samuel
Ranocchia
Nagatomo
Cambiasso
Gargano
Zanetti
Coutinho (Guarin/46)
Cassano (Pereira/52)
Milito (Palacio/71)