Azarenka wederom te sterk voor Sharapova

Stefan (sportfreak)

Het tennistoernooi van Beijing is een prooi geworden voor Victoria Azarenka. De nummer één van de wereld versloeg in de finale de mondiale nummer twee Maria Sharapova met 6-3 en 6-1. Het was voor Azarenka de vierde zege in vijf ontmoetingen dit jaar met haar Russische concurrente. Ze rekende onder meer in de finale van de Australian Open en in de halve eindstrijd van de US Open af met Sharapova.

Azarenka begon furieus aan het duel en had snel een 4-0 voorsprong te pakken. Sharapova kwam daarna iets beter in de wedstrijd en stribbelde nog even tegen, maar kon setverlies niet meer verhinderen.

Ook in het tweede bedrijf schoot Azarenka uit de startblokken. Wederom nam ze een 4-0 voorsprong, maar in tegenstelling tot de eerste set wist Sharapova zich ditmaal niet te herstellen. Uiteindelijk serveerde Azarenka bij 5-1 de wedstrijd uit.

De Wit-Russin boekte zodoende haar vijfde toernooizege van 2012 en de dertiende uit haar carrière. Sharapova leed haar vijfde nederlaag in een finale dit jaar. In drie gevallen was Azarenka haar tegenstander.

Azarenka speelt komende week tegen Arantxa Rus in het Oostenrijkse Linz, zo heeft de loting zondag uitgewezen.


Azarenka wederom te sterk voor Sharapova (Foto: Novum)