Madrileen Kaka met vertrouwen naar Clįsico

Peterselieman

Kaka kijkt vol vertrouwen uit naar de Clásico van zijn club Real Madrid tegen Barcelona. De Braziliaan zei dat tegen Novum Nieuws. "Het is een goede week voor ons. We hebben deze week al eerder gewonnen en nu ook van Ajax", verklaarde hij. "Nu kunnen we voluit naar de volgende wedstrijd, die cruciaal is in de competitie."

De statistieken zijn niet in het voordeel van de Koninklijke. De afgelopen twee jaar speelde Real Madrid ook steeds direct na een uitzege bij Ajax tegen Barcelona. Beide keren ging dat mis. In het seizoen 2010-2011 kreeg Real in Barcelona met 5-0 klop, vorig seizoen werd de ploeg in eigen huis met 3-1 verslagen.

Ook in de Primera División is er een groot verschil tussen de twee ploegen. Dit seizoen is Barcelona nog zonder puntverlies in Spanje, terwijl Real hakkelend begon aan het seizoen. "Zij zijn al een tijdje goed", beseft Kaka dan ook.

Kaka speelde afgelopen weekeinde tegen Deportivo la Coruña pas zijn eerste minuten van het seizoen. De vijf kwartier tegen Ajax kwamen de spelmaker dan ook goed uit. Een oproep voor de nationale ploeg van Brazilië, na twee jaar afwezigheid, zorgt ervoor dat hij speelminuten blijft maken. "Het helpt. Ik krijg daardoor ritme en spelers weten hoe hard we dat nodig hebben."