[Bundesliga] Verhaegh boekt eerste seizoenszege met Augsburg

Peterselieman

Paul Verhaegh heeft vrijdagavond met FC Augsburg de eerste seizoenszege in de Bundesliga binnengehaald. De ploeg van Markus Weinzierl was in eigen stadion met 3-1 te sterk voor Werder Bremen.

Bij Augsburg maakte oud-Vitessenaar Verhaegh als aanvoerder de negentig minuten vol. Eljero Elia werd bij de bezoekers na ruim een uur vervangen. De buitenspeler wacht nog altijd op zijn eerste competitietreffer in dienst van Werder.

Augsburg kende voor eigen publiek een droomstart. Al na twee minuten bracht Tobias Werner de thuisploeg op voorsprong. Na de gelijkmaker van de Belg Kevin De Bruyne nam Augsburg via Stephan Hain Augsburg opnieuw de leiding. In de tweede helft deelde Daniel Baier de nekslag uit aan Werder, dat zich gelukkig mocht prijzen dat de score in de slotfase niet nog verder opliep.

Door de zege doet Augsburg, waar ook voormalig Eredivisiespelers Marcel de Jong en Ragnar Klavan een basisplaats hadden, de rode lantaarn over aan Greuther Fürth en staat het nu vijftiende met vijf punten uit zeven duels. Werder doet het met zeven punten en de elfde positie iets beter.