Djokovic en Murray plaatsen zich bij laatste vier

Niels (DerMeister)

Novak Djokovic heeft zich vrijdag zonder moeite naar de halve finale van het ATP-toernooi in Beijing geslagen. De 24-jarige Serviër, nummer een van de plaatsingslijst, won met 6-1, 6-2 van de Oostenrijker Jürgen Melzer.

Djokovic neemt het bij de laatste vier op tegen de Duitser Florian Mayer. De andere halve finale gaat tussen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (3) en Feliciano Lopez uit Spanje. De Spanjaard ontdeed zich in drie sets van de Amerikaan Sam Querrey: 4-6, 6-4, 6-4.

In het ATP-toernooi in Tokyo bereikte olympisch kampioen Andy Murray (1) ondertussen eveneens de laatste vier. De titelverdediger in de Japanse hoofdstad kreeg het echter niet cadeau van Stanislas Wawrinka. Pas na drie sets boog de als zevende geplaatste Zwitser voor de winnaar van de US Open: 6-2, 3-6, 6-2.

Murray speelt voor een plek in de finale tegen servicekanon Milos Raonic (6). De Canadees ontdeed zich in drie sets van de als derde geplaatste Serviër Janko Tipsarevic: 6-7 (5), 6-2, 7-6 (7).

In de tweede halve finale neemt de lokale favoriet Kei Nishikori (8) het op tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis. Nishikori verraste met een 7-5, 6-4 zege op de als tweede geplaatste Tjech Tomas Berdych. Baghdatis staat voor het eerst sinds februari weer in de halve finale van een toernooi. Hij toonde zich met 6-2, 6-4 de meerdere van de Rus Dmitri Tursunov.